Πώς μπορώ να διαβάσω τα e-books σε Η/Υ, PC, desktop, laptop;

Απαραίτητο βήμα που δεν θα πρέπει να παρακάμψεις, αν θέλεις να κάνεις ανάγνωση σε έως 6 συσκευές:


  1. Δημιουργία Adobe ID: Θα χρειαστεί να δημιουργήσεις έναν προσωπικό λογαριασμό AdobeID, ο οποίος αποτελείται από το email και το password που θα δηλώσεις στην εγγραφή. Η διαδικασία είναι απλή και ΔΩΡΕΑΝ, μπορείς να την κάνεις εδώΘα πρέπει να σημειώσεις τα στοιχεία του λογαριασμού (email και κωδικός πρόσβασης), καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε επόμενο βήμα και θα χρειαστούν σε περίπτωση που επιθυμείς να ανοίξεις το ebook και σε άλλες συσκευές.
  2. Εγκατάσταση εφαρμογής με Adobe DRM: Για την ανάγνωση στη συσκευή σου πρέπει να εγκαταστήσεις και να ενεργοποιήσεις, με το παραπάνω Adobe ID που δημιουργήσες, την κατάλληλη εφαρμογή ανάγνωσης των ebook που θα πρέπει να υποστηρίζει το Adobe DRM. Η προτεινόμενη και ενδεδειγμένη εφαρμογή ανάγνωσης, που είναι και η επίσημη εφαρμογή της Adobe, είναι το Adobe Digital Editions που μπορείς να βρείς δωρεάνεδώ.  Εναλλακτικά σε συσκευές android και iOS μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Pocketbook που μπορείτε να βρείτε εδώ.
  3. Authorize (Ενεργοποίηση) συσκευής χρήστη με το Adobe ID: Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που υποστηρίζουν την κρυπτογράφηση της Adobe (Adobe DRM) (όπως το Adobe Digital Editions, το PocketBook ή το Aldiko Reader για κινητές συσκευές) οι οποίες διαθέτουν διαφορετικό περιβάλλον ενεργοποίησης της συσκευής. Παρακάτω περιγράφεται η διαδικασία ενεργοποίησης σε συσκευή με λειτουργικό σύστημα Windows ή Apple MacOS (σταθερούς υπολογιστές ή laptop) και την προτεινόμενη εφαρμογή Adobe Digital Editions.
Μόλις εγκαταστήσεις το ADE, ανοίξε το πρόγραμμα και επίλεξε Μενού Help. Στην επιλογή Authorize this computer καταχώρησε το AdobeID που δημιούργησες στο βήμα Πατάμε την επιλογή AUTHORIZE και, εφόσον τα στοιχεία που εισαγάγαμε είναι σωστά, θα εμφανιστεί μήνυμα που θα αναγράφει «Your computer has been activated». 

4. Λήψη αρχείου: Εφόσον έχουν προηγηθεί τα παραπάνω βήματα και έχουν γίνει σωστά, έχεις δυο επιλογές:

α) Πηγαίνεις στο email επιβεβαίωσης παραγγελίας που έχεις λάβει από εμάς, όπου περιέχει το Link του ebook που έχεις αγοράσει. Επιλέγεις να το κατεβάσεις και το  ανοίγεις με την εφαρμογή που έχεις επιλέξει

Προσοχή: Εάν δεν κάνεις Authorize το Adobe Digital Editions, θα δυσκολευτείς να διαβάσεις τα βιβλία που αγόρασες.

β) Μπορείς εναλλακτικά να μπείς στις παραγγελίες σου, οι οποίες εμφανίζονται εάν συνδεθείς στον λογαριασμό σου στο www.psichogios.gr και να κατεβάσεις από εκεί το e-book σου. Πατώντας το link θα ανοίξει το βιβλίο σου με το ADE.

Το ADE αποθηκεύει τα αρχεία στον υπολογιστή σου μέσα στο My Documents (Τα έγγραφά μου), στο φάκελο My Digital Editions. Μπορείς να βρείς απαντήσεις για πιθανά προβλήματα εδώ και εδώ.

Προσοχή: πρέπει να κατεβάσεις το e-book μέσα σε επτά (7) ημέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Ήταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;

Σε 0 από 0 άρεσε αυτό το άρθρο